Румен Овчаров ще съди шефа на АЕЦ "Козлодуй"

Лъчезар Вълев 19 септември 2012 в 17:06 1524 0

Депутатът от БСП и бивш министър на енергетиката Румен Овчаров ще съди шефа на АЕЦ „Козлодуй" Валентин Николов.

Причината е намекът на Николов, че Овчаров е поръчал побоя над бившия директор на централата Александър Николов. 

От своя страна във вторник битият шеф на централата заяви, че бившият депутат на ГЕРБ Николай Коцев го е сплашвал по телефона преди случката с побоя.

Николов разказа, че няколко три седмици преди побоя Коцев го е заплашвал по телефона.

„Очевидно е, че темата „Белене" става все по-интересна и все по-болезнена за управляващите. Стара стратегия на Бойко Борисов е когато загуби битката на полето на аргументите и фактите, да я превежда на полето на компроматите и мръсотията", заяви Овчаров.

"Слугинаж, разбира се, за да изпълнява мръсни поръчки, винаги има", каза Овчаров и цитира думите на руския хуморист Зошченко: „Когато те лаят помияри, не е задължително да заставаш на четири крака".

„Нямам намерение да заставам на четири крака, но когато на помиярите им обръщаш гръб, те си мислят, че се страхуваш от тях", коментира Овчаров.

Депутатът от БСП подчерта, че Валентин Николов е институция и представлява атомната централа в Козлодуй.

Той допълни, че като такъв няма право да прави абсолютно непозволени и манипулативни внушения.

Във вторник на пресконференция в червената централа лидерът на БСП Сергей Станишев препоръча на бившия енергиен министър да съди директора на "Козлодуй".

Малко по-късно Валентин Николов каза пред "Фокус", че смята да заведе контра дело срещу Овчаров със същите обвинения.

"Първо, нямам какво да крия. Второ - категорично нямам никакви връзки с организираната престъпност. Ако под организирана престъпност разбират трите години в парламента, в които съм общувал с тях - да имал съм такива. И трето - не си спомням в изявленията си да съм обвинил г-н Овчаров в каквото и да е", заяви шефът на "Козлодуй".

По повод предстоящото разследване на двете парламентарни комисии, които ще нищят енергийните договори на Овчаров с Русия, както и цялостната дейност на ведомството му, Николов заяви: "Надявам се в анкетната комисия, която ще създаде Народното събрание, фирмите около кръга Румен Овчаров да станат ясни и схемите в енергетиката да бъдат разплетени веднъж завинаги."

Шефът на централата допълни, че за Овчаров важи поговорката „Гузен негонен бяга".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика