Реформаторският блок: Не тиражирайте махленското поведение на Кадиев

Елица Мартинова 23 септември 2013 в 15:56 2375 24

Тодор Танев, Снимка: БНР
Тодор Танев, Снимка: БНР

"Моля ви да не се тиражират такива работи, защото по този начин само даваме сила на махленско поведение. Ако продължава да се случва, няма да имаме никакъв друг шанс, освен да си търсим правата в съда".

Това заяви на пресконференция в понеделник Тодор Танев - член на Гражданския съвет на Реформаторския блок. Думите му бяха коментар по сутрешното изказване на червения депутат Георги Кадиев, който заяви пред БНТ, че Реформаторският блок е финансиран от шефа на КТБ Цветан Василев.

„Това не е първата издънка на този господин. Ако той продължава, може да се намери в съда. За нас е обида да сме квалифицирани като платени от банкери. Г-н Кадиев неведнъж е доказвал, че не заслужава внимание“, коментира Танев.

В първата си самостоятелна пресконференция представителите на Гражданския блок свикаха медиите, за да обърнат внимание на инцидент от официалните чествания за Независимостта във Велико Търново, където бе и премиерът Орешарски.

Вчера в социалната мрежа Facebook се разпространи информацията, че униформени лица са скъсали протестни плакати с надпис „Чрез оставка към Независимост“.

Според ГС на Реформаторския блок това е поругаване на демокрацията. Членовете на ГС Атанас Славов Ивайло Ивков и Тодор Танев представиха декларация със следните искания:

Президентът и председателят на НС да дадат публични гаранции за правата и свободите на българските граждани, прокламирани в Конституцията.

Парламентът и всички партии в и извън него да се разграничат от тази тоталитарна практика и да осъдят с декларация поведението на полицията

Главният прокурор да се самосезира, защото в случая са налице достатъчно основания за образуване на предварително досъдебно производство. Министър-председателят да поеме лична отговорност за случилото се, като подаде оставка.

Всичко друго, според тях, би било ясен знак, че „правителството започва пълзящо възстановяване на тоталитарните практики в България“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews