Радан Кънев: Лъжата за прегръдка с ГЕРБ обслужва и БСП, и Борисов

Елица Мартинова 14 септември 2013 в 15:51 3602 21

Радан Кънев Снимка: Сергей Антонов
Радан Кънев Снимка: Сергей Антонов

„Атаката срещу нас върви както от управляващите, така и от ГЕРБ, защото целта да бъдем представена като патерица на ГЕРБ е обща”, коментира пред „Дарик” председателят на ДСБ Радан Кънев.

Думите му бяха отговор на публикацията във Facebook профила на експремиера Борисов, в която той заяви, че ГЕРБ ще поиска вот на недоверие към кабинета, „за да се чуе гласът на Реформаторския блок”.

Кънев обаче е категоричен, че бившите управляващи няма как да са изразител за целите на Реформаторския блок. По думите новото обединение е набеждавано в сътрудничество с ГЕРБ и това обслужва интересите както на Борисов, така и на управляващите.

„И БСП, и ДПС размахват плашилото Борисов. ГЕРБ, обратно, има нужда да излезе от изолация, да покаже на бизнеса, че е в съюз с хора , които имат друго отношение, а не неговата. Тази неистина за прегръдката между ГЕРБ и Реформаторския блок е в интерес и за управляващите, и за ГЕРБ”, категоричен е Кънев.

Той коментира, че въпросът за евентуалното сътрудничество между Реформаторския блок и ГЕРБ се преекспонира, защото „в България се бият мафии, а не идеи”. По думите му това са „бакалски сметки”, в които Реформаторският блок няма да влиза.

Кънев обясни, че в настоящия си вид ГЕРБ са неприемлив партньор, но не изключи възможността вбъдеще те да се променят.

„БСП и ДПС са напълно невъзможен партньор, ако искаш да вадиш определени мафиотски модели на управление. Те са ги създали, утвърдили, наложили. ГЕРБ, за съжаление, в момента не изглежда много възможен партньор, но с изчерпването на този модел на военизирана,  милиционерска по структурата си партия, който характеризираше всички политически сили в България, мисля, че идеята ГЕРБ един ден да се промени, не трябва да бъде пренебрегвана. Този модел работи когато си на власт, но когато си в опозиция, си длъжен да се променяш”, каза председателят на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews