Провокатор едва се спаси от линч в СУ (видео)

Стефка Накова 28 октомври 2013 в 14:51 13362 103

Младежът, представил се за докторант, чете декларация срещу окупацията на Университета. Снимка: Елица Мартинова
Младежът, представил се за докторант, чете декларация срещу окупацията на Университета. Снимка: Елица Мартинова

Провокатор едва се спаси от линч на задния вход на Ректората, след като се опита да прочете декларация срещу окупацията.

Младежът - Борис Боев от гражданско обединение "Призив" и Александър Николов влязоха в двора, качиха се на стъпалата на входа откъм вътрешния двор и Боев започна да чете декларация, в която се казва, че "не може шепа студенти, окупирали 272-ра аудитория, да пречат на обучението на 20 хиляди".

В това време студентите отвътре, но най-вече събралите се на уличката при задния вход на Ректората започнаха бурно да го освиркват. Чуваха се викове "Махай се" и "Червени боклуци".

Боев беше изтикан на уличката, където хората, които са поне 200, го награбиха и се наложи студентите да му съдействат, за да осигурят кордон, за да се измъкне на безопасно разстояние и да се спаси от саморазправа.

Ситуацията беше изключително нажежена, но благодарение на адекватната реакция най-вече на студентите, до насилие не се стигна и въпреки заплахите той не отнесе нито един удар.

Към този момент продължава заседанието на Академичния съвет на СУ, което се очаква да излезе с решение във връзка със студентската окупация.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews