Отнеха "парламентарната етика" от Волен

Елица Мартинова 03 юли 2013 в 10:21 14216 61

Волен Сидеров пристига въоръжен с пистолет на работа в парламента. Снимка: Булфото
Волен Сидеров пристига въоръжен с пистолет на работа в парламента. Снимка: Булфото

На заседанието си днес депутатите решиха, че ще създадат нова парламентарна комисия, която ще отговаря за вероизповеданията и парламентарната етика. Това странно съчетание ще отнеме правомощията на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който преди месец оглави Комисията по корупция и парламентарна етика.

Въпросът премина без никакви разисквания. На пленарното заседание трябваше да бъде гласуван съставът на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. Депутатите обаче решиха комисията да бъде разделена на две - Комисията по правата на човека и жалбите и Комисия по вероизповеданията и парламентарната етика.

Така, съвсем тихомълком, НС реши да отнеме въпросите, касаещите парламентарната етика, от ръцете на Волен Сидеров. Изборът му за председател на Комисията по корупцията и парламентарната етика предизвика остра обществена реакция.

На заседанието бе гласуван и съставът на Комисията по образованието. Тя ще бъде оглавена от Ваня Добрева - бивш зам.-министър по образованието по време на Тройната коалиция.

Освен Добрева, от "Коалиция за България" в комисията влизат Милко Багдасаров, който ще е зам.-председател. Заместници на Добрева ще бъдат и Алиосман Имамов от ДПС и Станислав Станилов от "Атака".

Отсъстващите от пленарната зала депутати на ГЕРБ не предложиха членове за Комисията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews