Клиент на "Топлофикация" блокира кръстовище в знак на протест

02 януари 2013 в 14:54 3067 2

Чавдар Янев
Чавдар Янев

Един от малкото клиенти, успели да осъдят столичната "Топлофикация" - Чавдар Янев, блокира днес в знак на протест кръстовището до гара Подуяне.

Той протестира срещу "своеволията на монополите и мудната правораздавателна система".

В началото на декември Янев излезе на палатка пред сградата на Висшия съдебен съвет и обяви гладна стачка, отстоявайки правата си на потребител.

Въпреки, че е спечелил битката с монополиста, ефектът от процеса, отнел повече от 10 години, се оказва почти нулев. Чавдар и съпругата му Латинка осъждат топлофикационното дружество да изплати на семейството им 100 лв. надплатени суми в сметката за парно. Това им струва близо 12 години и 11 хил. лв.

 „Пред Висшия съдебен съвет много неща се промениха. Получих подкрепа от хиляди хора. Най-малкото тече проверка във ВСС”, обясни Чавдар Янев.

 От днес до 8 януари мъжът ще стои в средата на едно от най-натоварените столични кръстовища.

 „Блокиране на кръстовища, протести. Подчертавам, мирни протести. Всичко, което можем да измислим, за да ги тормозим, ще бъде направено. Полицаите ме посъветваха съвсем човешки да се отместя, да застана под билбордовете”, допълва още Янев. Той е решен да не отстъпва в името на справедливостта.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика