ГЕРБ се похвали пред пенсионерите с приноса си в пенсиите им

10 май 2013 в 13:01 1119 1

Владислав Горанов. Снимка: БГНЕС
Владислав Горанов. Снимка: БГНЕС

„ПП ГЕРБ увеличи пенсиите от 1 април 2013 г. и ще го направим и при втори мандат в зависимост от ръста на икономиката и инфлацията“. Това обяви пред жителите на Копривщица водачът на листата на ГЕРБ за София област Владислав Горанов, предаде Фокус. „Ние можехме да ги увеличаваме постоянно през последните три години и половина и търсихме такива варианти, но заради БСП не успяхме, тъй като те завещаха огромни дългове на държавата след управлението на тройната коалиция“, добави бившият зам.-министър на финансите.

„Въпреки трудностите ГЕРБ изплати 9 млрд. лв. повече пенсии за същия период“, продължи Горанов. Той припомни, че при управлението на БСП при Жан Виденов пенсиите са били средно около 3 долара. „Искахме да ги повишим драстично, но заради кризата и задълженията, оставени от БСП, не успяхме“, изтъкна бившият зам.-министър.

Всъщност, през целия си мандат ГЕРБ увеличиха пенсиите един–единствен път – в настоящата изборната година. От 1 април те бяха повишени с между 2.2% и 9.8%, като най-високо увеличение получиха най-високите пенсии. Увеличение на пенсиите имаше и в самото начало на мандата на ГЕРБ през 2009 г., но то бе заложено от предишните управляващи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков