Депутатката от ГЕРБ обжалва акта - не видяла велосипедиста

Юлиан Христов 12 октомври 2012 в 12:05 2793 6

Йоана Кирова. Снимка: БГНЕС, архив
Йоана Кирова. Снимка: БГНЕС, архив

Депутатката от ГЕРБ Йоанна Кирова ще обжалва наложения ѝ от Пътна полиция акт, след като вчера отне предимство на пресичащ на пешеходна пътека велосипедист.

Инцидентът стана вчера около 11.00 часа на пешеходна пътека на „Цар Освободител“ и „6-ти септември“. Според МВР джипът на депутата не е осигурил предимство на велосипедист, който бутал колелото по зебрата. В последния момент той успял да избегне удара. Случилото е видяно от екип на „Пътна полиция“, който предал сигнала на следващия патрул и метри по-надолу по улицата автомобилът е спрян. На Кирова е съставен акт от 100 лв. 

Днес пред журналисти депутатката заяви, че ще обжалва, защото, докато е приближавала "злополучната" пешеходна пътека се е огледала, но не е видяла пешеходци.

Тръгвам да преминавам пешеходната пътека, в дясната лента до мен се движи микробус, спомня си тя, цитирана от News.bg. Изведнъж изскочил човекът с велосипеда. Според нея не е имало съприкосновение между нея и велосипедиста.

Йоана Кирова обясни, че се е движила с нормална скорост. Написала съм моите възражение, каза депутатката.

В акта й е записано, че е отнела предимство на преминаващ. Оспорвам това, че съм взела предимство, аз не го видях, каза още Йоанна Кирова.

Тя се позовава на Закона за движение по пътищата, според който шофьорите са длъжни да осигурят предимство на пешеходци, когато са стъпили на пътеката. Тя обвинява за инцидента микробус, който закривал видимостта ѝ. 

Днес OFFNews.bg отправи искане от СДВР за предоставяне на записа от инцидента с оглед изчистване на неяснотите около него. На писмената ни молба беше получен отказ по телефона, като не бяха изтъкнати аргументи за това. От пресцентъра на СДВР обясниха, че началникът столичната полиция е отказал искането. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки