Борисов: Нападението над Доган вероятно не е инсценировка

20 януари 2013 в 14:38 3902 10

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

 

"Вероятно не става дума за инсценировка".

Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод нападението над лидера на ДПС Ахмед Доган. Борисов говори пред репортери по време на откриване на завод за метровлакове в столицата.

Министър-председателят внимателно прегледал видеозаписите и реакцията на Доган в момента, когато вижда нападателя си. На лицето му била изписана силна изненада.

Борисов определи действията на Доган като бързи и адекватни. Той осъди нападението. "Това е много тревожно събитие и не би трябвало да се случва в днешна България". В същото време министър-председателят  изрази силно възмущение от "линча и побоя", който делегати на форума нанесоха на нападателя. Според него службите за сигурност са реагирали адекватно с някои пропуски.

 Премиерът обаче твърдо застана зад мнението, че с използваното оръжие не би могло да се извърши убийство.

Борисов, цитиран от БГНЕС, заяви още, че Ахмед Доган налага езика на омразата, включително със своя доклад от конференцията в събота. Премиерът подчерта, че от страна на ГЕРБ няма омраза към етническата партия, нито към нейния лидер, а омразата се внушава и се осъществява вътре в редиците на ДПС. Като пример той посочи вчерашния инцидент, при който мюсюлманин е нападнал вече почетния пожизнен председател на ДПС.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews