Близка до Цветанов прокурорка се сдоби с жилище от МВР

07 май 2013 в 17:30 5830 5

Ася Петрова Снимка: БГНЕС
Ася Петрова Снимка: БГНЕС

Заместник главният прокурор Ася Петрова се сдоби с ведомствено жилище на МВР, съобщава сайтът "Съдебни репортажи", цитиран от "Медиапул".

Любимката на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, която беше близо две седмици с него на визита в САЩ, пое разследването по атентата в Сарафово и е натоварена със задачата да следи за законното протичане на изборите, отказала жилище от Министерството на правосъдието. Причината е, че не го харесала и така се е наложило проблемът да бъде решаван с подкрепата на жилищния фонд на МВР.

По неофициална информация от Върховна касационна прокуратура, главният прокурор уведомил за проблема бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и съвсем скоро жилищните неволи на Петрова били решени.

Ася Петрова направи шеметен скок в кариерата след избора на Сотир Цацаров за главен прокурор. От шеф на прокуратурата в Шумен, през януари тази година тя се превърна във важна част от екипа на новия ръководител на държавното обвинение. Тя беше наблюдаващ прокурор по делото "Килърите", което е една от гордостите на Цветанов.

Имотът на МВР е бил поискан от правосъдното ведомство по официален ред от областната управа на София едва пет дни след като Цацаров встъпи в длъжността главен прокурор (на 10 януари) и обяви заместниците си, сред които бе и Петрова. Правосъдното министерство изпитва недостиг на ведомствени апартаменти и въпреки това другият нов заместник-главен прокурор Пенка Богданова е била настанена в тяхно жилище без възражения за състоянието му и без да се налага съдействието на МВР.

Доброто познанство между Ася Петрова и Цветан Цветанов създава известно неудобство за имиджа на прокуратурата, защото именно тя е натоварена да следи за законното провеждане на изборите.

По отношение на апартамента Ася Петрова обяснява, че не знае чие е било наетото от нея жилище преди да й бъде предоставено, тъй като договорът, който е сключила, е с Министерството на правосъдието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки