Баретата още е неконтактен, покушението готвено със седмици

31 януари 2013 в 08:35 2335 3

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Състоянието на Златомир Иванов остава тежко. За момента няма данни за влошаване. Пациентът продължава да е на изкуствено дишане, съобщиха тази сутрин от "Пирогов".

 Покушението над Златомир Иванов е била добре планирано, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред ТV7.

 „Нападението е професионално подготвено. Като цяло, мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително”, каза Цветанов.

Вчера, 30 януари, беше направен повторен оглед и бе намерено оръжието на престъплението – автомат със заглушител.

Цветанов посочи, че се работи по доста версии, като всяка една от тях се разглежда обстойно. Една от версиите е за финансови взаимоотношения, а друга е свързана с трафик на наркотици.

„Към 2009 година имаше изпратена жалба до Президентството от един от подземните босове, който сигнализира за нередности в Държавната агенция за национална сигурност. В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко – Баретата”, разказа още вътрешният министър. Според Цветанов Златомир Иванов-Баретата и Алексей Петров в началото са били тандем, а в последствие всеки тръгва по своя път, като мисли, че може да е по-велик и по-силен и така започват съревнованието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!