Бареков осъден за клевета от кмета на Хасково

11 март 2013 в 18:09 2858 1

Николай Бареков Снимка: БГНЕС
Николай Бареков Снимка: БГНЕС

Тричленен състав на Хасковския окръжен съд потвърди присъдата за клевета на тв водещия Николай Бареков, искана от кмета на Хасково Георги Иванов. Решението не подлежи на обжалване.

Същевременно съдът намали определената от предната инстанция (районният съд) глоба от 2500 лв. на 1000 лв.

Делото бе заведено  от кмета на Хасково заради изказване на водещия в предаване, излъчено на живо от Хасково. Бареков, сега и изпълнителен директор на „Тв7“, заявил, че Иванов общува „не с гражданите, а с Бога“. „Той има себе си за някакъв вид божество и това има своята форма, под която ще бъде показано", "името на хасковския кмет се свързва с цял поменик от престъпления през последните години", заявил още в ефир водещият. Той казал още, че къщата на Георги Иванов е в чашата на язовир "Клокотница", което я прави незаконна. 

Районният съд наложи глобата на водещия и уважи гражданския иск на кмета срещу него в размер на 1 лев. Бареков обаче обжалва. На последното заседание той заявил, че не се чувства виновен и че всичко, което е казал, било „в полза на журналистиката и хората“. Бареков обясни, че всичко, което е съобщил, му е било казано от действащи депутати и прокурори от Хасково.

Иванов е кмет вече четвърти мандат и вече е бил обвиняем по няколко наказателни дела за безстопанственост и длъжностни престъпления. Засега обаче е получавал само оправдателни присъди. Срещу него в момента текат граждански протести с искания за оставката му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!