30 кървави писма от 30 тетрадки за Божидар Димитров

Борислава Бибиновска 11 март 2013 в 19:30 2599 2

Божидар Димитров. Снимка: БГНЕС
Божидар Димитров. Снимка: БГНЕС

Директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров получи странно писмо със смъртни заплахи.

На адреса на музея е получено писмо от 30 различни листа, което трябва да удостовери, че най-малко 30 човека са участвали в написването му.

В това писмо заплашват мен и Каракачанов със смърт, предупреждават ни да не стъпваме в Македония, тъй като няма да се върнем живи, и други подобни глупости, като ще спестя циничните обиди, съобщи пред агенция "Фокус" Божидар Димитров.

Това не е първият случай, в който шефът на НИМ получава депеши със смъртни заплахи.

"Този път ми изглежда сериозно. Първите два пъти бяха хора с недобра психика, които лесно бяха заловени от македонските власти по искане на нашите власти и дори ме питаха - искам ли да водя дело. Аз ги съжалих, защото ставаше въпрос за студенти с психични отклонения. Този път хората са много и би трябвало да реагирам. Подписали са се като членове на неизвестна на мен организация - МПГ. Какво означава това – не знам. За подобни акции много често в Македония използват фенове на футболни отбори и най-вероятно се касае за това, коментира Божидар Димитров.

Димитров смята да се обърне към българското контраразузнаване.

"Във всеки случай, ако те не обърнат внимание, аз каня всички тези 30 човека (ако са толкова, защото и това може да се имитира: 30 различни писма стават много лесно, като се скъсат листи от 30 тетрадки с различни формати) - в сръбски ресторант, в близост до музея, буквално веднага след Околовръстния път. Ще ги поканя на обяд, всичките 30, да видим, какво точно те искат от мен, тъй като не мога да разбера наистина - за какво ми се противопоставят“, обяви Божидар Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews