Цветанов за депутатската катастрофа: Никой не е застрахован

Юлиан Христов 12 октомври 2012 в 17:51 2914 3

Снимки: Вестник
Снимки: Вестник "Атака"

Пътният инцидент с депутата Йоана Кирова е доказателство, че няма двоен подход. Това каза пред журналисти в парламента вътрешният министър Цветан Цветанов. Той обясни, че е разбрал за случая от медиите и коментира, че никой не е застрахован от такива инциденти. 

Според обясненията от СДВР инцидентът е станал около 11.00 часа на пешеходна пътека на „Цар Освободител“ и „6-ти септември“. Тогава джипът на депутата минава от там, без да осигури предимство на пешеходците. В този момент минава и велосипедист, бутайки колело, който успява в последния момент да избегне удар с колата. Случилото е видяно от екип на „Пътна полиция“. Те предават сигнала на следващия патрул и метри по-надолу по улицата автомобилът е спрян. Съставен е акт на Кирова за нарушение на Закона за движение по пътищата. Санкцията за първо нарушение е глоба в размер на 100 лева.

По-рано депутатът от ГЕРБ обясни своята версия за случая: „Движих се с автомобила си по посока от БАН към ул. „Раковски” и приближавайки пешеходната пътека поглеждам отляво и отдясно и установих, че няма пешеходци, след което тръгвам да преминавам пътеката. В дясната лента до мен се движи микробус, в този момент, в който влизам и преминавам пешеходната пътека пред мен изскача човек на велосипед, аз подминавам, защото не можех в този момент да спра, той минава зад мен и стига до тротоара, на който имаше полицай. Полицаят идва до мен, казва да отбия, защото трябва да ми пише акт и това беше”. Кирова обясни, че се е движела с нормална скорост. „Имам вече акт и ще го обжалвам, защото имам възражения. В него е записано, че съм отнела предимство на преминаващ и са посочени трите имена на лицето. Нямах контакт с велосипедиста, а той няма възражения и претенции към мен, така ми казаха. Оспорвам това, че съм отнела предимство”, посочи депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews