Цветан Василев бил засечен в Сърбия

OFFNews 19 август 2014 в 07:48 11029 4

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка е бил засечен в Сърбия, пише "24 часа" днес.

Василев, обвиняем за източването на 206 милиона лева от банката от 28 юли, е обявен за издирване и е издадена европейска заповед за арест. В Сърбия обаче тя не важи.

Източници на изданието от Интерпол не потвърждават, че става въпрос за Сърби, но казват, че става въпрос за страна, която е съседна или близка до България, за която не важат европейските заповеди за арест. Такива са  Сърбия, Турция, Македония, Черна гора, Албания, Босна. Друг източник на вестника, близък до банкера, обаче насочва към Сърбия с думите, че по всяка вероятност Василев е в Белград, където има приятели и бизнеспартньори.

В сръбския град Парачин, на 160 км от Белград, Цветан Василев има стъкларски завод. В Босна банкерът има тютюнева фабрика.

Василев е напуснал австрийската столица Виена и е потърсил убежище още през юли, преди да бъде обвинен задочно по делото за КТБ, твърди "24 часа".

Българските власти били готови с искане за екстрадиция на Василев, за да може да изпрати, ако информацията се потвърди и банкерът бъде задържан. Изискванията са до 3 дни да бъде пратено не само искане за екстрадиция, но и папка с документи за обвиненията и доказателствата за тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика