Само за седмица СДВР задържа 78 души за разпространение на дрога

OFFNews 13 октомври 2023 в 13:11 930 0

СДВР

Снимка СДВР

СДВР

Само за седмица Столичната дирекция на вътрешните работи задържа 78 души при акции срещу разпространението на наркотични вещества.

С началото на новата учебна година полицейските действия на Столичната дирекция на вътрешните работи са насочени и в районите на учебните заведения.

Образувани са 65 досъдебни производства. През последното денонощие са задържани четирима мъже за притежание на дрога.

20-годишен е бил засечен от униформените в близост до столичен университет. При извършен обиск у него намерили 23 пакетчета с растителна маса, 8 - с кристалообразно вещество и 34 - с вещество на бучки и прах. При последвало претърсване на дома му са открити 53 пликчета със зелена тревиста маса, 28 таблетки и 16 пликчета с кристалообразрно вещество.

При друг случай е извършена проверка на шофьор и 21-годишния му спътник. Намерени са 8 топчета растителна маса.

Задържан е и 35-годишен мъж, в сака на който полицаите открили консумативи и прекурсори за производство на наркотични вещества.

В жилище в столичния квартал "Сухата река" са иззети четири саксии с растителна маса, за което е повдигнато обвинение на 35-годишен мъж. При обиск от него са иззети и 2 сгъвки с растителна маса.

От СДВР допълват, че ограничението на разпространението на наркотични вещества, особено в районите на учебните заведения, е един от водещите приоритети на ръководството.

"Това е мисия, в която полицията разчита и на активността на гражданите - те могат при гарантирана анонимност да подават сигнали във всяко столично районно управление", обясняват оттам.

Заложена е и целенасочена превантивна работа с учениците. Експерти от дирекцията имат готовност да отговорят на всяко заявено от учебните заведения желание за организирането и осъществяването на формати за активен диалог с подрастващите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика