Още двама наказани след блокадата по пътищата

Александра Маркарян 09 януари 2012 в 11:42 1782 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Още двама души са наказани заради несправяне с кризисната ситуация по пътищата в събота и неделя. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в интервю за БНТ.
Тя отказа да уточни имената им, нито дали наказанието е уволнение. Единият е ръководителка на областно пътно управление, а другият - служител в ситуационния център. В неделя, 8 януари, заради блокирането на пътища и магистрали, най-вече на автомагистрала "Хемус", беше уволнено цялото ръководство на държавното предприятие "Автомагистрали" ЕАД. Те са изпълнителният директор Антон Антонов и председателят на Управителния съвет Валентин Николов. По-късно пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството уточни, че  отстранен и третият член на борда – Иван Илиев. Мотивът на Павлова беше, че те не са се справили със зимната обстановка по пътищата. "Автомагистрали" ЕАД има основна отговорност по поддържането и почистването на магистралите. В коментар след решението за уволнението Валентин Николов заяви за OFFNews.bg:
След като правителството е решило така, добре. Вчера основно работих на магистрала „Тракия“, прехвърлих се на „Хемус“, за да помогна на колегата Антонов, по-късно през деня. Имаше ТИР-ове, които не са били спрени. Те попречиха, за да почистим. Работихме цяла нощ, сега магистралата е почистена.
Павлова обвини отстраненият директор на "Автомагистрали" ЕАД, че я е лъгал за реалното положение на магистралата. Тя каза още, че снегът "не ни е изненадал", че отговорността за блокадата на магистрала "Хемус", където стотици коли бяха блокирани 6-8 часа, е "обща".
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови