Опит за бягство с чаршафи: 15-годишно дете падна от втория етаж на център за деца-бежанци в Русе

OFFNews 21 юни 2023 в 15:04 2778 0

Линейка

Снимка БГНЕС/Божидар Стоилов

Линейка

15-годишно момиче от Сирия е паднало от втория етаж на Кризисния център за деца-бежанци в Русе при опит за бягство тази нощ, съобщи "Дир.бг". 

Пострадалото дете е настанено за лечение в УМБАЛ "Канев" със счупвания в лявата част на тялото в областта на ръката и таза.

Според информацията падналото момиче, заедно със своята сестра близначка и друго по-малко дете, са били част от група, заловена при пресичане на границата ни с Румъния в петък вечерта.

Бежанците били в хладилен камион, пълен със зеле, но служители на Гранична полиция ги заловили. В камиона са пътували общо 29 души, 9 от които непълнолетни. Срещу възрастните е започнато наказателно производство за незаконно пресичане на държавната ни граница.

Инцидентът тази нощ е станал при опит на едно от децата да избяга през прозореца на Кризисния център за деца-бежанци.

"Вързали са чаршафи като по филмите и са започнали да се спускат и едното момиче е паднало. Има близначка, едната се е ударила, другата не. Първо ме уведомиха, че е в болница без опасност за живота, след това разбрах, че е с ударена ръка и таз", обясни кметът Пенчо Милков.

По думите му това са деца, които са обикаляли държави сами. В Кризисния център има психолози, които говорят езика на децата и ще работят с тях.

В информационния бюлетин на МВР няма информация за случая. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки