Охранител се самоуби в японското посолство

Юлиан Христов 13 януари 2012 в 14:29 3185 0

police
police

Частен охранител се е самоубил в двора на японското посолство в София, съобщиха за OFFNews от СДВР. Сигналът е подаден малко след 11.30 часа. Мъжът е на 23 години, но от полицията не дават повече подробности, защото става въпрос за самоубийство. По първоначална информация служителят се е прострелял със законнопритежавания от него пистолет. Фирмата, в която той е работил, е била наета преди време от японското посолство за извършване на охранителна дейност във и около сградата на посолството.

Това не е първият подобен случай, свързан с японската мисия. През ноември 1997 г. 20-годишният постови Пламен Трайков беше застрелян от двама ученици, които по-късно стават известни като "правешките убийци". Те го убиват, за да му откраднат автомата.

През март 2001 година пък неизвестен нападател се нахвърли върху постовия пред посолството на Япония. Нападателят ударил няколко пъти в главата 20-годишния жандармерист и се опитал да изтръгне оръжието му. След като не успял да отмъкне пистолета на постовия, бързо изчезнал в неизвестна посока. След нападението пострадалият младеж е откаран в МВР-болница без опасност за живота.

При друг инцидент на 16 ноември 2001 г. 19-годишно момче от Кубрат, което охранявало представителството на Ирак, беше намерено простреляно в караулката на колегата си пред близкото японско посолство. Според официалното съобщение войникът се е самоубил със служебния си пистолет. По-късно обаче става ясно, че е убийство. Двамата с часовия пред японското посолство са имали конфликт заради момиче. Имаше и версия, че драмата е заради задлъжнялост заради търговия с наркотици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков