Нови шест случая на домашно насилие: Мъж нападна с ритници бременната си съпруга в Слънчев бряг (обновена)

В Пордим 24-годишен преби приятелката си с метална лопата и дървена летва. Обявен е за общодържавно издирване

OFFNews 17 август 2023 в 11:39 3519 0

лента

Снимка Архив

Не спират да ''валят'' сигнали

Домашното насилие влезе в сводките на МВР за пореден ден. Към момента се съобщава за нови шест случая.

При първия случая 42-годишна жена от видинското село Тошевци е подала сигнал, за това, че мъжът, с когото съжителства на семейни начала, ѝ е нанесъл побой. Това е станало на 15 август. 

Пострадалата е прегледана от екип медици и е освидетелствана в МБАЛ „Света Петка“ във Видин.

35-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.

Ден по-късно - на 16 август, е задържан 25-годишен мъж, който пребил 26-годишната си бременна съпруга в Слънчев бряг.

Това е станало на плажа пред бар. Мъжът я е ритал по краката и корема. По информация на полицията я е нападнал безпричинно и след употреба на алкохол. Задържан е за 24 часа.

Третият случай е от Джебел, където е арестуван 52-годишен мъж за побой над жената, с която живеел.

Около 22 часа в сряда в Джебел при възникнал конфликт мъжът нанесъл удари на 50-годишна жена.

Пострадалата е прегледана в Спешното приемно отделение на Кърджалийската болница и отказала да бъде настанена под наблюдение в здравното здравното заведение. 

Полицията в Плевен издирва мъж, нанесъл побой на жената, с която живеел. 

Сигнал за побоя е подаден в сряда от 20-годишна жителка на град Пордим. Тя е обяснила, че на 15 август, около 2 часа 24-годишен мъж, с когото живее, ѝ е нанесъл побой с метална лопата и дървена летва.

До момента извършителят се укрива.

Той е обявен за общодържавно издирване с телеграма на Главната дирекция "Национална полиция" - София, с мярка "принудително довеждане".

С протокол за доброволно предаване пострадалата е предала металната лопата и дървената летва. Жената е освидетелствана от лекар в Катедрата по съдебна медицина в Плевен.

Районната прокуратура – Кюстендил разследва по бързо производство жена за причиняване на телесна повреда.

Вчера в Кюстендил 43-годишната жена нанесла побой на 73-годишния си баща, с когото живеела. Извършителката е задържана за 72 часа. Установено е, че употребява алкохол и наркотични вещества.

41-годишен мъж е задържан за това, че е нападнал 49-годишната жена, с която живеел в Кюстендил. Мъжът е и личен асистент на пострадалата заради заболяване, което има.

В Районно полицейско управление постъпил сигнал от съседи на пострадалата за видими следи от побой по лицето на жената.

Направена е справка, която установила, че задържаният е реабилитиран по право.  Извършителят е привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда при условията на домашно насилие.

В сряда бе съобщено, че 20-годишен е убил 17-годишната си приятелка с нож. Двамата имали бебе на 10 месеца. Случаят е от Нова Загора

Отново вчера бе задържан 34-годишен мъж, нападнал бременната си приятелка в Горна Оряховица. 

Сигналът в полицията в Горна Оряховица е подаден от майката на пострадалата бременна жена, която твърди, че бременната ѝ в деветия месец дъщеря е бита и заплашвана с убийство от мъжа, с когото живее на семейни начала в стражишкото село Кесарево.

Друг мъж поискал от жена си да оттегли заявлението си срещу него, като публично упражнил физическо насилие и отправил закана за убийство към нея. Тя има заповед за защита от домашно насилие. Районният съд в Павликени е наложил мярка задържане под стража на мъжа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика