Калин Стоянов разпореди проверка охраняван ли e клубът на Нотариуса

OFFNews 06 март 2024 в 14:52 2770 1

Стоянов

Снимка БГНЕС

Калин Стоянов

Вътрешният министър Калин Стоянов е разпоредил проверка заради разпространени в медийното пространство снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти, съобщиха от МВР.

Става дума за снимка, публикувана от Антикорупционния фонд, на която на заден план се вижда мъж в униформа. Според АКФ униформеният е служител на СДВР, като името му е подавано в сигнали за частна охрана на бизнесмени.

Според Антикорупционния фонд т.нар. съдийски клуб - "SS", стопанисван от Мартин Божанов - Нотариуса, дълго е охраняван от служители на МВР.

Полицейски автомобили действително е имало в близост до станалия скандален ресторант "Осемте джуджета" в периода 1 януари 2018 г. до 31 март 2021 г. Но те не са били ангажирани с охрана на клуба, превърнат от бившия следовател Петьо Петров-Петьо Еврото в офис, където се е търгувало с влияние в съдебната система. 

Това е показала обстойна проверка, назначена със заповед на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков, съобщиха от МВР по повод твърденията за участие на служители на ведомството в охраната на заведението. Проверката е започнала след сигнал на Антикорупционния фонд.

Ето цялото съобщение на МВР:

По повод твърдения в публичното пространство за участие на служители на МВР в охраната на ресторант „Осемте джуджета" информираме, че със заповед на тогавашния вътрешен министър г-н Бойко Рашков през юни 2021 г. е извършена обстойна проверка по сигнал на Фондация „Антикорупционен фонд".

В доклада на дирекция „Инспекторат" се посочва, че в периода от 01.01.2018 до 31.03.2021 г. е осъществяван престой на служебни полицейски автомобили в близост до ресторанта. Комисията не е намирала доказателства за пряка ангажираност на полицейски служители в охраната на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите.

Констатациите в доклада са били докладвани на г-н Бойко Рашков на 03.08.2021 г. На 01.09.2021 г. е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от г-н Рашков.

Във връзка с разпространени в медийното пространство снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти, министърът на вътрешните работи вече е разпоредил извършването на проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

06.03 2024 в 15:08

Иде време да се изнасят 40 дни на бележития българин Марто Нотариуса, на когото, както виждаме от ежедневните публикации, се е крепяло цялото правораздаване у нас!
Да идем да го почетем и затрупаме гроба му с цветя!!!
Марто, на кои ни остави, осиротехме-е-е...
(ジ)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика