Бежанец открит мъртъв на турската граница, подозират, че е бит от наши граничари

OFFNews 10 август 2016 в 16:47 8790 6

Бежанец е починал на границата ни с Турция, съобщи германската правозащитна организация Border Monitoring Bulgaria (BMB).

28-годишният Реза Хасани от Иран бил в неизвестност 18 дни, след което трупът му е намерен близо до граничната линия, на турска територия.

Според местната полиция трупът на мъжа е намерен край турския град Къркларели, съобщават турски медии, цитирани от "Сега".

По данни на турските власти направената аутопсия е показала, че Хасани не е ял пет дни и е умрял от глад. 

Според Border Monitoring Bulgaria обаче иранецът е бит от български граничари при опит да пресече границата. Той е бил заедно със свой приятел, а след боя двамата са върнати на турска територия. 

От организацията обясняват, че след боя Хасани не е можел да се движи и е бил без телефон и храна, което довело до смъртта му. 

От Гранична полиция отказват да коментират случая, защото няма официална информация от Турция. Не е ясно и кой е изтласкал мигрантите в Турция - граничари или доброволци, които патрулират незаконно. 

Това не е първият случай, в който Border Monitoring Bulgaria съобщава за насилие на границата.

През 2014 г. организацията сигнализира за пребита от полицаи на границата с Турция сирийка и четирите ѝ деца - на 10, 17, 22 и 24 години. 

"Първоначално полицията поседя с нас, приеха ни и ни казаха, че ще ни отведат в бежанския лагер. Дадоха ни вода и се държаха мило. След това обаче ни върнаха край турската граница и започнаха да ни бият. Дори 10-годишният ми син не беше пощаден", разказва пострадалата жена.

Семейството е настанено в турска болница. Майката е със счупен крак, а едно от децата ѝ е с пукнато ребро. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

6

Raditsa

11.08 2016 в 07:20

До мунчо: защо да са виновни наши граничари? И защо пък ние да сме расисти? Я виж кфо праи турската редовна армия и полиция в Кюрдските територии в 21 век? Гори живи хората и само за това научаваме, а колко убити деца, старци, изнасилени жени? Рутинни новини а? Може иранецът да не си е платил на турските каналджии... Аман от нихилисти! Все греда в нашето око виждате!

10352

5

munchо

10.08 2016 в 18:12

Отвратителна, долна расистка кочина, населена с отвратителни долни и зли същества!
Как може тези, дето трябва да спазват закона да са най-жестоките и безнаказани убийци? Как може да бие човек до степен да не може да се движи и да го оставиш да умре от глад? Как може да биеш жени и деца? И то за какво? За това че търсяп по-добър живот и искат да минат транзитно през кочината ви?
Животни! Заслужавате си настоящето, заслужавате си и бъдещето!

29217

4

Лопе де Вега

10.08 2016 в 17:53

Прекалено малко информация, както обикновено в такива случаи. На пръв поглед има поне десет възможности. Нямам мнение по въпроса.

Поздрав!

11176

3

-OvO-

10.08 2016 в 17:30

По-възможно е някой от разните там паравоенни след месеци суша най-накрая да са намерили някой имигрант и да са се престарали или имигранта е имал повечко пари в него...

15256

2

mendi

10.08 2016 в 17:14

Германците да им пуснат едни чартърни полети!

25665

1

Victimized

10.08 2016 в 17:08

Ще се е опитал да мине границата без да плати на каналджиите , това ни е надеждата , да им свършат парите дето са им дали турците , за да не могат да си позволят "пътуването" . В това поне сме сигурни , че граничарите ни пазят яко ,никой няма да мине без да подпомогне икономиката .....
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки