13-а жертва на домашно насилие от началото на 2023 г.: 19-годишен уби майка си в Ловеч

OFFNews 03 май 2023 в 15:23 3270 1

Снимка БГНЕС

Деветнадесетгодишен младеж е задържан и привлечен като обвиняем за убийството на майка си, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Убитата жена е на 52 години. По данни на прокуратурата тя е живеела под наем в центъра на Ловеч заедно със сина си.

На 20 февруари той обяснил в районното управление на МВР в Ловеч, че майка му от 13 февруари е напуснала квартирата и оттогава е в неизвестност.

След като през април в блока започнала да се носи неприятна миризма, собственикът на жилището бил повикан от София, отключил мазето си и там било открито тялото на жената.

Деветнадесетгодишният ѝ син е установен като извършител на престъплението и задържан на 1 май. Предстои да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Това е 13-тата жертва на домашно насилие от началото на годината. Само преди дни 41-годишен мъж отне живота на 43-годишната си съпруга Анита в Перник, като две деца загубиха майка си. Те са на 14 и 16 г.

В нощта на убийството мъжът се обажда и казва на баща ѝ, че се е случило нещо лошо. Бащата и децата пристигат и намират мъртвата жена в локва кръв. По нея не е стреляно, но е бита жестоко. Едно от децата се обажда в полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки