Нов голям успех за България в зимните спортове

OFFNews 02 февруари 2019 в 19:09 2129 0

21-годишната ни биатлонистка Милена Тодорова завърши на престижното шесто място в спринта на 7.5 км при девойките на световното първенство за младежи, девойки, юноши и девойки старша възраст в Брезно-Осърбле (Словакия).

Младата биатлонистка сбърка само веднъж при двете си посещения на рубежа и завърши на 6-та позиция, само на 23 секунди изоставане от победителката. Това дава отлични изходни позиции на Милена за утрешното преследване, информира още bTV.

Така тя последва примера на родния скиор Алберт Попов, който постигна невероятни резултати в последните два старта за Световната купа. В Кицбюел той стана 9-ти, а в Шладминг се нареди на 6-а позиция в крайното класиране.

Още две българки взеха участие в днешния спринт на 7.5 км. Любомира Пехливанска завъртя две наказателни обиколки и финишира 65-та, а Мария Здравкова е 77-ма с четири грешки в стрелбата.

Световната титла в спринта при девойките е за Екатерина Бек от Украйна. Призовата тройка допълниха Камила Жук от Полша и Хана Кебингер от Германия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови