Над 200 деца на ски състезание на Мальовица

OFFNews 27 февруари 2022 в 10:10 2746 0

Първият старт по гигантски слалом за купа Савич ще се проведе навръх Баба Марта на писта Ръждавица в подножието на Мальовица.

На 1-и март над 200 деца - състезатели до 12-годишна възраст, ще вземат участие в състезанието, което клуб Савич организира с помощта на треньори, приятели и доброволци. Близо 20 са ски клубовете от цялата страна, които ще имат свои представители.

Амбицията на организаторите е пилотното състезание да се превърне в традиционен зимен празник, който да намери място в годишния календар на Българската федерация по ски.

Ще бъдат раздадени награди от 1-о до 6-о място в трите възрастови категории – до 8, 10 и 12 години.

От клуба споделят, че след успехите на българските алпийци на Зимните олимпийски игри в Пекин и историческото 9-о място на Алберт Попов в алпийския слалом за мъже, който постигна и най-добро класиране за България, все повече деца и подрастващи искат да тренират зимни дисциплини и един ден да се наредят сред медалистите, прославили страната ни. 

„На световни състезания нашите малки състезатели също се представят на добро ниво, като дори влизат сред първите 15“, коментира Александър Савов, създател на ски клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови