Линдзи Вон подкрепи санкциите срещу Русия

OFFNews Последна промяна на 08 декември 2017 в 13:17 2999 0

Прочутата американска алпийка Линдзи Вон подкрепи решението на Международния олимпийски комитет да изхвърли Русия от участие на олимпиадата в Пьончан догодина заради институционализирана употреба на допинг.

МОК разреши чистите от допинг руски спортисти да вземат участие на игрите, но под неутрален флаг и без държавна символика, включително прозвучаването на химна при награждаванията.

"Това, което са направили руснаците, е недопустимо. Не трябва да се допуска повторение на подобна история. Дори да има и капка истина в допинговата история с Русия, то МОК постъпи повече от правилно, като ги отстрани от игрите.

Очевидно е, че не всички руски спортисти са употребявали допинг, но те имат възможност да участват под неутрален флаг, така че всичко е честно. Лично мен тази история не ме изненада. Някои хора са били готови на всичко, за да печелят медали.

Такива лица просто не искат да следват правилата, но сега получиха урок", коментира Вон, която не може да бъде обвинена в антируски настроения.

Тя има отрицателна позиция и спрямо президента на САЩ Доналд Тръмп и отсега обяви, че няма да посети приема за олимпийците след Пьончан 2018.

Заради напрежението със Северна Корея, самото участие на САЩ не е на 100 процента сигурно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови