Легендата Петер Нортхуг беше осъден в Норвегия

OFFNews 21 декември 2020 в 17:40 4451 0

Един от най-великите състезатели в ски бягането за всички времена Петер Нортхуг е осъден на седем месеца затвор, а свидетелството му за управление на автомобил е отнето до живот.

Присъдата е произнесена в окръжния съд в Осло.
По-рано днес норвежецът се яви в съда заради четири обвинения в шофиране с висока скорост и притежание на наркотици.

Четирите нарушения на пътя са станали през август, когато Нортхуг се е намирал в югоизточната част на своята родина. Там двукратният олимпийски шампион е бил засечен от пътната полиция. По-късно представители на властите са открили шест грама кокаин и амфетамини в дома му, както и други наркотични вещества, което е предизвикало съмнения, че е шофирал под тяхно въздействие.

Пред съда Нортхуг не отрече вината си и призна, че дори е правил клипчета, когато е превишавал скоростта от над 200 км в час.

Именно тези клипчета са приети за утежняващо вината обстоятелство, тъй като се приема, че с тях Нортхуг е окуражавал и други да му подражават.

Случаят е рецидив за норвежеца, който през 2014 година беше осъден на 50 дни затвор за подобно провинение, което по-късно беше смекчено на домашен арест и носене на електронна гривна.

Адвокатът на Нортхуг Халвард Хеле обяви, че няма да обжалва присъдата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!