Краси Анев не стрелял добре заради конюнктивит

OFFNEWS 04 декември 2017 в 07:45 1517 0

Най-добре представилият се български биатлонист през миналия сезон за Световната купа - Красимир Анев, се оттегли и не участва във второто състезание от новия сезон - спринта на 10 км в Остерсунд (Шв).

Оказа се, че 30-годишният самоковец има проблем с конюнктивит на дясното око и това му пречи да се прицелва добре при стрелбата с пушка, информира "Сега".

Анев участва в първия старт - на 20 км индивидуално, като допусна нетипичните за него 5 грешки от 20 изстрела и се нареди едва 54-ти. Той обаче ще бъде в отбора за стартовете от II кръг за СК - в Хохфилцен (Ав) в края на седмицата.

Междувременно носителят на Световната купа Мартен Фуркад спечели преследването на 12.5 километра за мъже от Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд.
Фуркад постигна първа победа за сезона и 64-и индивидуален успех в кариерата си. Французинът измина дистанцията за 30:12.2 минути, след като пропусна само една мишена в четирите си стрелби. Той беше безапелационен и още на средата на надпреварата имаше преднина от повече от 40 секунди. Втори на 40.8 секунди с две грешки в стрелбата остана Яков Фак (Словения).

Куентен Фийон Мейе (Франция) финишира трети на 42.1 секунди също с две пропуснати мишени.

В класирането за Световната купа след три старта води Мартен Фуркад със 162 точки, пред Куентен Фийон Мейе със 131 точки и Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) със 118 точки.
Стартовете от Световната купа по биатлон продължават следващата седмица в Хохфилцен (Австрия).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!