Федерацията по кънки се охарчи за Световното по фигурно пързаляне в София

OFFNews 01 март 2018 в 15:29 36081 0

Снимка Facebook

Българската федерация по кънки ще плати респектиращите 240 000 лева, които са само за леда на Световното първенство по фигурно пързаляне, което ще се проведе в зала "Арена Армеец" следващата седмица, пише "beautyinsport.com".

Ръководството на федерацията в лицето на председателя Татяна Йорданова и Христов Турлаков дадоха пресконференция, на която присъстваха още състезателите Александър Златков, както и Александра Фейгин с треньора си Андрей Лутай.

Стана ясно, че домакинството в модерната зала, а не в Зимния дворец на спорта оскъпява събитието, като прогнозните разходи са около 2 милиона лева. Финасирането е предимно от Международния кънки съюз, помогнала е и Столична община.

Пързалката е собственост на "Арена Армеец" и ще се ползва за първи път, като федерацията плаща наем, уточни Турлаков. Инсталацията е чисто нова и се монтира от словашка фирма. От няколко дни вече има лед в залата, като за момента той е 2 сантиметра, очаква се до неделя да бъде 7.

За тренировки ще се ползва и Зимния дворец, в който тече ремонт, като единият коридор и съблекални са готови. След Световното той ще бъде затворен за ремонт на осветлението, подмяна на мантинелата и поставяне на изолация.

Ако Световното мине добре, федерацията може да помисли да кандидатсва за домакин на Европейско първенство. През 2019 година предстои Световно по шорттрек за мъжеи жени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови