Ева Вукадинова пукнала кост при дебюта си на олимпиада

OFFNews 07 февруари 2022 в 20:59 956 0

Ева Вукадинова е с пукната костица в областта на дланта. Това е установила снимката, направена в поликлиниката на олимпийското село веднага след днешния гигантски слалом, в който българката зае 36-о място, информира сайтът на българския олимпийски комитет.

Травмата е станала още в първия манш, но Ева е стиснала зъби и въпреки болката е застанала на старт за второто спускане.

„Веднага след състезанието на Вукадинова бе направена снимка на ръката, която установи съвсем леко спукване в една от костиците на дланта в продължението на палеца.

Това ще наложи минимално обездвижване и смятам, че Ева ще може да стартира и на слалома. Самата тя има огромно желание за това,“ заяви ръководителят на медицинския екип към българската делегация на игрите в Пекин д-р Стефан Стругаров.

20-годишната Ева Вукадинова е дебютантка на олимпиада и успя да спечели виза в последния момент преди игрите. Програмата й предвижда участие и на слалом, който е насрочен за след два дни, в сряда, с първи манш в 4.15 ч. и втори в 7.45 сутринта българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!