Делегацията ни за Пекин оредя с един участник

OFFNews 04 февруари 2022 в 15:49 2057 0

Снимка Sportal.bg

Скромната ни олимпийска делегация в Пекин почти сигурно оредява с един участник. Това е състезателят в ски бягането Симеон Деянов, който даде положителен тест за COVID-19 през миналата седмица, дни преди планираното заминаване за китайската столица и беше поставен под карантина.

Първоначално той е без симптоми, което породи надежди, че ще може да се възстанови бързо, но в последствие ги развива, което налага допълнително лечение в последните дни и на практика го вади от олимпийския състав на България за зимните Игри.

Деянов беше един от 16-е спортисти от страната с квоти за Олимпиадата в Пекин, а с неговото отпадане България ще бъде представена само в шест спорта от едва 15 състезатели, което е най-малката бройка спортисти след Игрите в Лейк Плесид през 1980 година, когато в групата са включени само 8.

Симеон Деянов трябваше да направи олимпийски дебют на 6 февруари в скиатлона на 15 + 15 километра, а след това да участва на 8 февруари в спринта и на 11 февруари на 15 киломeтра класически стил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews