Биатлонистите ни стартират подготовката за олимпийския сезон

OFFNews 10 май 2021 в 11:36 2093 0

Най-добрите ни биатлонисти стартират от утре подготовката си за олимпийския сезон. Националите пътуват във вторник рано сутринта за Рамзау, австрийският глетчер ще бъде първата спирка по пътя им към Игрите в Пекин следващия февруари.

Още от сряда нашите ще сложат отново ските-писалки и ще тренират на сняг, на практика само месец след като приключиха предишния турболентен сезон с държавните първенства през април.

С лидерите Владимир Илиев и Милена Тодорова, ядрото на националните ни отбори се запазва със съвсем леки промени. При мъжете отпада Владимир Оряшков, а при жените първият ни тим се подсилва от Лора Христова, която миналата зима направи много силно представяне в стартовете при девойките.

Треньори отново са Александър Касперович и Виталий Норицин, като техен помощник сега ще бъде Борислав Панков.

Ето кои стартират олимпийския сезон:

МЪЖЕ:
Владимир Илиев
Антон Синапов
Димитър Герджиков
Благой Тодев

ЖЕНИ
Милена Тодорова
Даниела Кадева
Мария Здравкова
Лора Христова

Националите ни ще тренират със ски на глетчера в Рамзау до 29 май. След това предстоят поредица от подготвителни лагери до стартирането на новия сезон със световните купи през декември в Йостерзунд (Шв), Хохфилцен (Ав) и Анеси (Фр).

Финалните тренировки преди отпътуването за Игрите в Пекин ще бъдат в Антхолц (Ит). За тази олимпиада по изключение заради здравната криза Международният съюз по биатлон (IBU) взе решение квотите да се определят до последната световна купа, тъй че броят на нашите състезатели в китайската столица ще стане ясен в края на януари 2022 г. 

Българската федерация си е поставила за цел да има максимален брой участници – 4 мъже и 4 жени на олимпиадата в Пекин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови