Животоспасяващата трансплантация на бебето Алекс е извършена успешно

OFFNews 16 август 2019 в 09:58 6603 0

На 13 август е извършена животоспасяващата трансплантация на черен дроб на бебето Александър-Робърт в Хамбург. Донор е неговият баща. Сумата за лечението му в Хамбург – 500 хил. лв., беше събрана в дарителска кампания у нас само за две седмици.

10 часа са продължили двете операции, които са извършени паралелно. Лекарите са доволни как Алекс е приел черния дроб. Казаха ми, че е минало като по учебник, разказа в телефонно включване за предаването „Тази сутрин” майката на
бебето Роксана Ангелова.

Не очаквах, че има толкова много добри хора и сме им много благодарни за събраната сума за операцията на Алекс, която струва 250 000 евро. Обещаваме с баща му Божидар, че ще се опитаме да възпитаме детето си Алекс в този дух - да е съпричастен и внимателен към хората.", обяви и от Хамбург Роксана Ангелова. Тя уточни, че Алекс вече не е жълт, а бял като снежинка и вчера се е усмихнал за първи път.

Семейството ще се завърне в България след 1-2 месеца, дотогава лекарите в Хамбург ще наблюдават как бебето приема новия черен дроб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови