Жалби бавят обществената поръчка за Националната детска болница

OFFNews 08 август 2019 в 14:05 1118 0

Две жалби са постъпили в Комисията за защита на конкуренцията срещу решението на МЗ за „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница“, като и двете са входирани на 6 август.

Първата жалба е подадена от „ВДХ“ АД (новото име на „Водстрой 98“ АД). От компанията е иницииран процес, но няма искане за временни мерки. Втората жалба е от Камарата на архитектите в България и към нея има искане за временна мярка за спиране на процедурата.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви при стартирането на процедурата, че яко няма обжалване, реалното строителство на Националната детска болница ще започне през есента. Според обявената обществена поръчка предвиденият максимален финансов ресурс на възложителя за изпълнение на всички компоненти възлиза на 95 442 000 лв. с ДДС. Очакванията на Министерството на здравеопазването са през есента да бъде избран изпълнител и да започне реалното изграждане на Националната многопрофилна детска болница. Срокът за изпълнението на обществената поръчка е до 42 календарни месеца от подписване на договора с избрания кандидат.

Крайният срок за подаване на офертите беше до 20.08.2019 г., 17.30 часа, а отварянето на постъпилите предложения трябваше да се състои на следващия ден – 21. 08. 2019 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови