Здравното министерство с първа централизирана поръчка на лекарства

OFFNews 04 септември 2019 в 09:30 940 0

Снимка Pixabay

Министерството на здравеопазването пусна първата централизирана обществена поръчка на лекарства за закупуване на противотуморни препарати за нуждите на лечебните заведения. Тя е на стойност 1 080 909 890,52 лева без ДДС, съобщават от ведомството.

Поръчката включва заявените от болниците лекарства, включени в Списъка на противотуморните лекарствени продукти за лечение при злокачествени солидни тумори и хематологични заболявания амбулаторно наблюдение/диспансеризация при злокачествени заболявания и при вродени хематологични заболявания, както и по клинични пътеки "касаещи необходимите еритро- и гранулоцитните колонистимулиращи фактори и бифосфонати".

За да има ритмичност в провеждането на процедурите, министерството ще стартира 6 отделни обществени поръчки. До момента са подадени 203 индивидуални заявки от лечебните заведения, регистрирани в системата.

Обобщената заявка съдържа 775 лекарствени продукта, включени в Приложение 2 на Позитивния лекарствен списък.

От здравното ведомство уверяват, че е осигурена сигурна защита срещу хакерски атаки. Финализирани са всички необходими настройки и е стартирано предоставянето на услугата защита от Distributed Denial of Service /DDoS/ атаки.

Останалите обществени поръчки ще бъдат осъществявани поетапно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!