Здравните министри от Г-7 се събират заради Омикрон

Нужни са две седмици за оценка на новия щам, заяви главният US епидемиолог д-р Антъни Фаучи

OFFNews 29 ноември 2021 в 07:44 1191 0

Министрите на здравеопазването от Г-7 се събират днес, за да обсъдят варианта варианта Омикрон на Covid-19. Великобритания свиква срещата,  след като в страната бе регистриран трети заразен човек.

Първоначалните сведения за новия варинт показват, че той се разпространява много бързо и има вероятност сегашните ваксини да са по-малко ефективни срещу него. 

Последният заразен, който вече не е в страната, е посетил места в Лондон, включително Уестминстър. От Британската агенция за здравна безопасност сега активно правят тестове на жители по местата, където се предполага, че може да има заразени. 

Всички пристигащи във Великобритания от 4 часа сутринта във вторник местно време ще трябва да си правят PCR тест на втория ден или по-рано и трябва да се самоизолират докато не получат отрицателен резултат. 

Нужни са две седмици за оценка на „Омикрон“, заяви главният US епидемиолог д-р Антъни Фаучи, цитиран от Ройтерс. Той предупреди, че новият вариант категорично ще навлезе в Съединените щати и страната трябва да е подготвена.

„Омикрон“ за момента е засечен освен в РЮА и в Австралия, Белгия, Ботсвана, Великобритания, Германия, Дания, Израел, Италия, Канада, Нидерландия, Франция, Хонконг и Чехия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови