Здравният министър за нападната медицинска сестра в Перник: Нужни са законодателни промени

OFFNews 20 септември 2022 в 11:35 1014 2

Асен Меджидиев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

д-р Асен Меджидиев служебен министър на здравеопазването

Трябва да се вземат много сериозни мерки срещу агресията над медиците. Българският лекарски съюз проведе обучение за реакция при подобни инциденти, но са необходими законодателни промени и бързо производство, коментира служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев по повод инцидента в Перник, пред журналисти в Добрич. Служебният кабинет нямало как да инициира приемането на такива без действащ парламент.

Министърът е на посещение в града във връзка с откриването на обновеното и разширено спешно отделение в местната многопрофилна болница.

Друг коментар на министъра беше посветен на случая във Варна, където лекар е преглеждал пациенти в нетрезво състояние. Според Меджидиев трябва да се сезира Етичната комисия към регионалната организация на Лекарския съюз, тъй като подобно поведение е недопустимо. Той каза още, че ще назначи проверка.

По повод предстоящите парламентарни избори Меджидиев обясни, че не се предвиждат допълнителни предпазни мерки, освен проветряване, дезинфекция и спазването на дистанция. Как ще гласуват хората, които са в карантина, ще реши ЦИК, обясни той.

По думите му здравната система е подготвена за следваща COVID вълна, подсигурени са медикаменти, запазен е броят на интензивните легла както при извънредна епидемична обстановка.

Министърът коментира и слуховете за затваряне на учебните заведения:

Никой не говори за затваряне на училищата. Всички мерки, които Министерството на здравеопазването е подало към учебните заведения, са с препоръчителен характер – всяко нещо, което е упоменато за спазване на дистанция, за разделяне на потоците, за двусменно обучение се осъществява при възможност на съответното училище и се решава от конкретния директор, каза Асен Меджидиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

20.09 2022 в 12:33

Бай ти Пешо ще пише като го пуснат от какамунгата. 15 дена не му мърдат и то в добрия случай.

Вчера яко дръпнал смукача, паднал на тротоара, порязал се на счупената бутилка от ракия, отишъл в пернишката поликлиника и там набил дежурната сестра.

Сега е в пернишката ченгелница и го чакат да поизветрее, за да му пишат протокола.

6386

1

Zlatko

20.09 2022 в 12:17

Бай Пешо, нещо по темата?