Здравният министър: И в общините без аптеки всеки трябва да има личен фармацевт

Българския фармацевтичен съюз отбелязва 15 години от създаването си

OFFNews 10 февруари 2022 в 10:53 999 0

Снимка Архив/БТА

Сега се обсъждат възможности за подпомагане на достъпа до фармацевтична грижа в общините без аптеки, за да има всеки своя личен фармацевт, написа във фейсбук профила си министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова.

Коментарът ѝ е по случай 15-та годишнина от създаването на Българския фармацевтичен съюз (БФС), която се навършва днес.

"Повече от всякога в последните две години стана ясно, че всеки има нужда от подкрепа в ползването на здравна и лекарствена информация, всеки има нужда от съвет от медицински специалист и от правилна комуникация с такъв , в правилния момент", посочва тя.

"Скъпи колеги, на този ден преди 15 години създадохме съсловната си организация с много плам, надежди и немалка доза безсъние. Нека енергията, която ни събра тогава продължава да ни води към по-добро бъдеще за професията ни, дори през тези трудни времена на пандемия и разделение. Постигнахме немалко за тези години, но още повече остана и за нас, както и за тези, които идват след нас.
Макар и с малки крачки, важно е да вървим напред и да творим по-добрите условия за фармацевтична грижа, която това болно общество заслужава.
Пандемията от COVID-19 ни изправи пред изпитания, но ни предизвика и да се обединим и да си спомним общите ни цели. Припомни на обществото колко е важен достъпът до фармацевт и лекарства, а по-късно това получи и институционално признание. 
Системата има нужда от нас, скъпи колеги! Честит празник!", написа в приветствието си до членовете на БФС министърът на здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови