Заразените с COVID-19 по света са намалели с 21%, спад и в броя на смъртните случаи

OFFNews 23 февруари 2022 в 09:05 1229 0

Броят на новите случаи на коронавирус по света е намалял с 21% през последната седмица, която е третата поред на спад на инфекциите от COVID-19, съобщи Световната здравна организация (СЗО) в седмичния си доклад, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Намалява и броят на смъртните случаи, показват данните. Те са спаднали с 8 на 100 до 67 хиляди починали. Това е първата седмица от януари, когато се отчита спад на жертвите на болестта. 

Единственият регион, където случаите се увеличават, е Западно-тихоокеанският. Там се регистрира скок на новозаразените от 29 процента. Навсякъде другаде броят на инфекциите бележи значителен спад, посочва СЗО.

По държави най-много нови случаи на коронавирус се наблюдават в Русия, Германия, Бразилия, Съединените щати и Южна Корея.

Омикрон остава преобладаващият вариант на коронавируса в световен мащаб, отчита организацията. Той отговаря за 99% от новите инфекции според данните от секвенирането, споделени с най-голямата база данни за вируса в света. На Делта варианта се дължат под един процент от новозаразените през седмицата.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови