Заподозряха японец, че умишлено сее зараза с COVID-19

OFFNews 13 март 2020 в 11:17 8517 0

Жител на японската префектура Айти, който по-рано този месец е дал положителна проба за коронавирус, е заподозрян в умишлено разпространение на инфекцията, съобщи агенция Kyodo, цитирана от ТАСС.

Мъжът живее в град Гамагори и е на възраст над 50 години. Диагностициран е в една от местните клиники в началото на март. Тъй като здравните служби нямали възможност да го настанят веднага в инфекциозно отделение, бил помолен да се прибере и да остане под домашна карантина. Вместо това заразеният посетил два бара, като предварително съобщил на близките си, които също били заразени, че възнамерява "да разпространи вируса".

В едно от заведенията обаче японецът разказал, че са му открили коронавирус, персоналът реагирал мигновено и се свързал полицейската и здравната служби.

Към момента с коронавирус е диагностициран поне един от хората, с които е контактувал заразеният, съобщава агенцията. Става дума за посетителка в един от баровете. Въпросните заведения били основно децинфекцирани. Не се съобщава дали му е предявено официално обвинение и какво наказание го очаква.

По последни данни потвърдените случаи на територията на Япония са почти 1400, включително 697-те пътници  и членове на круизния лайнер "Даймънд принсес". Жертвите на заразата в страната са 26 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика