Започна кръводарителска кампания за пострадалите служители на БГНЕС

OFFNews 23 септември 2015 в 13:59 2272 0

Започна кръводарителска кампания за пострадалите служители на БГНЕС

Непроменено остава състоянието на Светломир Генев и Любомир Янев, операторът и шофьорът на агенция БГНЕС, които вчера пострадаха тежко при катастрофата край пътен възел Абланица. И двамата са на апартано дишане. Тази сутрин кръвното налягане и на двамата се поддържа медикаментозно, съобщава БГНЕС.

За днес бе планувано транспортирането им към Плевен, но състоянието им не позволява това. По обяд ще бъде преценено дали двамата колеги да бъдат откарани към болница в Плевен. Има нужда от даряване на кръв за спасяване на живота на Светломир Генев и Любомир Янев - АБ положителна и А положителна. Оказва се, че това не може да стане в София, кръводаряването трябва да се направи или в Ловеч, или в Плевен.

БГНЕС се обръща с молба към всички, готови да помогнат с даряване на кръв.

От 13.00 до 16.00 часа днес в Националния център по трансфузионна хематология, на улица "Братя Миладинови" 112 в София, всеки, който има възможност и желание да дари кръв, може да го направи в София, като при посещението си в центъра каже, че дарява кръв за болницата в Ловеч за Светломир Генев и Любомир Янев.

На 24 септември, четвъртък, от 8.00 до 12.00 часа и от 13.00 до 16.00 часа в Националния център по трансфузионна хематология отново ще може да се дарява кръв за Светльо и за Любо, след това Министерство на здравеопазването ще съдейства за транспортирането до Ловеч.

При тежката катастрофа вчера загина фоторепортерът на БГНЕС Петко Налбантов. Поклон пред паметта му!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови