Ранените служители на БГНЕС в тежко състояние, имат нужда от кръводаряване

Последна промяна на 23 септември 2015 в 08:10 5893 5

Състоянието на оператора и шофьора на информационна агенция БГНЕС Светломир Генев и Любомир Янев остава тежко, съобщиха от агенцията и помолиха дарители да дарят кръв за кръвопреливане, необходимо за спасяването на живота им.

Кръвните им групи са АБ+ и А+.

Кръводаряване не може да се направи в София, Ловеч или Плевен. 

Днес в София от 13.00 до 16.00 часа в Националния център по трансфузионна хематология, на улица "Братя Миладинови" 112, всеки, който има възможност и желание да дари кръв за пострадалите, може да го направи в София като при посещението си в центъра каже, че дарява кръв за болницата в Ловеч за Светломир Генев и Любомир Янев. На 24 септември, четвъртък, от 8.00 до 12.00 часа и от 13.00 до 16.00 часа в Националния център по трансфузионна хематология отново ще може да се дарява кръв за Светльо и за Любо, след това Министерство на здравеопазването ще съдейства за транспортирането до Ловеч.

Двамата бяха ранени вчера в катастрофа край пътен възел Абланица, в която загина 32-годишният фоторепортер на БГНЕС Петко Налбантов.

Генев и Янев са на апартано дишане. Тази сутрин кръвното налягане и на двамата се поддържа медикаментозно.

За днес бе планувано транспортирането им към Плевен, но състоянието им не позволява това.

Пострадалите са с множество счупвания и състоянието им до момента не позволяваше да бъдат оперирани. Двамата имат травми в гръдната област и състоянието им е много тежко. Шофьорът от другия автомобил е със счупен таз и крак.

По обяд ще бъде преценено дали шофьорът и операторът на БГНЕС да бъдат откарани в болницата в Плевен.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.09 2015 в 20:42

Написали сте:
"Кръводаряване НЕ може да се направи в София, Ловеч или Плевен. "
Защо да НЕ МОЖЕ????

23.09 2015 в 12:31

Каквото и да е станало, който и да е бил виновен, би трябвало да останем хора, всеки в някакъв момент от живота си може да изпадне в ситуация в която се нуждае от помощ. Съжалявам, но смятам първите две изказвания за крайно неподходящи.

23.09 2015 в 12:09

Шофьорът на журналистите е предприел ТРОЙНО изпреварване в участък с ограничение 60км/ч.

23.09 2015 в 11:30

Напълно подкрепям горното мнение. Надухте ми главата с тия журналисти само щото са ви колеги, а другите хора вълците ги яли....блъснатото момче във Велинград, не видях да го дават по новините.

23.09 2015 в 11:21

Тия журналисти да не са по-важни от всички останали бе? Всеки ден се трепят хора по улиците а вие се скъсахте да пишете само за тия. И още не сте написали дали те са причинили ПТП-то - по снимките изглежда че точно това е станало...