Западноевропейски компании ще произвеждат Спутник V

OFFNews 15 март 2021 в 14:14 2731 0

Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) съобщи днес, че е сключил споразумения за производството на ваксината срещу COVID-19 Спутник V с компании от Италия, Испания, Франция и Германия, в очакване препаратът да бъде одобрен от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), предаде Франс прес.

В момента се водят други преговори с цел увеличаване на производството в ЕС. Това ще даде възможност Русия да започне захранването на единния европейски пазар със Спутник V, щом бъде получено одобрението на ресорната агенция, посочи в комюнике шефът на РФПИ Кирил Дмитриев.

Руският фонд и неговите партньори имат готовност да започнат доставки за онези страни от ЕС, които регистрират Спутник V самостоятелно, добави Дмитриев, цитиран от ТАСС.

По-рано днес Марко Кавалери, висш служител на ЕМА, заяви в ефира на италианското радио "Соле - 24 оре", че европейският лекарствен регулатор може да одобри руската ваксина най-рано през май. До момента Спутник V е регистрирана в 50 държави с общо население над 1,3 милиарда души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови