Quantcast

Забравиха пациентка в скенер и я обявиха за издирване

Жената стояла вързана 6 часа в залата

OFFNews Последна промяна на 18 октомври 2019 в 09:07 40089 2

Снимка Pixabay

В болницата в Павликени забравиха пациентка в скенер и дори я обявиха за издирване. Случаят е отпреди 10 дни. 70-годишната Асенка Христова била изследвана за заболяване на белите дробове, след което я забравили, заключена и оставена да лежи в скенера в продължение на шест часа, съобщи Нова телевизия.

Дъщерята на пациентката случайно разбрала, че майка й липсва от болницата. Лекарите също били в недоумение къде би могла да е отишла възрастната жена. И роднини, и лекари подали сигнал в полицията за изчезнал пациент. Започнала акция по издирването й. Няколко часа по-късно Асенка е била открита вързана за скенера и заключена в залата за изследвания.

Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева каза пред камерата на Нова телевизия, че е била извършена проверка по случая. Тя установила, че възрастната жена е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева. В момента Кръстева е в отпуск, а управителят заяви, че ще бъде наказана.

От болницата уверяват, че престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не е опасен за здравето, защото апаратът бил изключен. По настояване на роднините в епикризата е записано изрично, че жената напуска болницата, защото е била забравена в скенера. Близките са категорични, че ще съдят болницата. А 70-годишната Асенка Христова вече се лекува в болница в столицата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22193

2

Стефан

19.10 2019 в 01:32

Е, сигурно. Значи тръгна бизнесът с медицинските грешки.
А това е спирала. Ще осъдят болницата - ясно. А болниците ще отговорят с все по-бездушно отношение към пациентите. Искаш да няма извращения? Никакви ядове. Получаваш гонка по устав. Сам ще съжаляваш, но ще го научиш когато е късно.
Заради хипертрофираната реакция на семейството, сега тая жена ще получи обслужване. Не лекуване. Персоналът на всяка друга болница ще се отнася към нея като към предмет, по "процедурите". Без капка човещина, и ще са прави.
За пет минути слава, и за пет лева обезщетение за нищо, тия хора окончателно ще обезчовечат медицината.

2009

1

Даниел

18.10 2019 в 19:29

Това звучи като нещо от Не!Новините...
Надявам се жената и семейството ѝ да си получат обезщетението за този ужас.