За първи път от 6 месеца: В Лондон вчера няма починали от COVID

OFFNews 29 март 2021 в 13:31 2612 0

Снимка pexels

За първи път от 6 месеца насам в британската столица Лондон не са отчетени смъртни случаи от Covid-19, показват официални данни, цитирани от Би Би Си.

Според статистиката на Public Health England (PHE) за 28 март в мегаполиса не са регистрирани смъртни случаи на пациенти в рамките на 28 дни след положителен тест за коронавирус.

В разгара на кризата през април миналата година в Лондон бяха регистрирани около 230 смъртни случая на ден, свързани с вируса.

„Това е фантастичен крайъгълен камък, но ние сме далеч от връщането към нормалното“, казва лекар, цитиран от британската медия.

За последно ден без Covid-смърт в Лондон имаше през септември миналата година.

На британската столица се падат 12% от всички смъртни случаи от коронавирус на Острова. Именно Лондон бе епицентърът на първата вълна от пандемията миналата година.

От началото на пандемията 708 000 души са дали положителни тестове за Covid-19 в Лондон. 15 000 от тях са починали в рамките на 28 дни след диагностицирането. Общо в лондонските болници има 18 000 смъртни случая, при които като причина в смъртния акт е вписан коронавирусът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови