''Взривоопасна'' COVID епидемия в Пекин: Затвориха барове и магазини, крият ги зад плътни заграждения

OFFNews 12 юни 2022 в 10:20 5354 2

Снимка БТА/АП

Работници с маски за лице поставят метални заграждения около магазини и ресторанти, които бяха затворени като част от мерките срещу COVID-19 в Пекин. Неделя, 12 юни 2022 г.

Китайската столица Пекин преживява "взривоопасна" епидемия от COVID-19, заяви правителствен говорител в събота, докато търговският център Шанхай провежда масови тестове, за да овладее скока на случаите, съобщава Ройтерс.

Предупреждението последва ново затягане на ограниченията на COVID в Пекин от четвъртък насам, като поне два района затвориха някои места за развлечение след избухването на епидемия в квартал, пълен с нощни заведения, магазини и посолства.

Не само, че магазините заведенията се затварят, около тях се поставят плътни заграждения, така че никой да няма достъп до тях, показват снимки на фотограф на АП.

Въпреки че нивото на заразяване в Китай е ниско по световните стандарти, страната поддържа политика на нулев КОВИД, позовавайки се на необходимостта от защита на възрастните хора и медицинската система, дори когато други страни се опитват да живеят с вируса.

Досега в страната с население 1,4 милиарда души са регистрирани само 5 226 смъртни случая от COVID-19.

В събота властите в Пекин съобщиха, че всички 61 нови случая, разкрити в града в петък, са посещавали бар "Небесен супермаркет" или са имали връзка с него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

305

2

Katz

12.06 2022 в 11:49

Много ми харесва как, когато на някои им изнася, приемат информацията от Китай (!!) като чиста монета... мястото, където човешкият живот, струва стотинки. Ама добре, така да бъдИ.
Сигурна съм, че се пръскате от яд що тука няма като техните мерки. Направо да ни зазидат, пък кой се самоубил, кой изперкал или гладувал - не е важно. Тъпи комун... пардон, либерали.

2910

1

ivenco

12.06 2022 в 10:50

"Досега в страната с население 1,4 милиарда души са регистрирани само 5 226 смъртни случая от COVID-19"

А в една страна (няма да пиша име) с население 6,5 милиона души са регистрирани 38000 + смъртни случая от COVID-19.

Странна работа,не ли? :):)