Всичко ли е любов

OFFNews 29 ноември 2017 в 16:44 1944 0

Над 20 са опасните сексуално предавани инфекции в България и по света: ХИВ/СПИН, Хепатит, Сифилис, Шанкроид, Трихомониаза, Човешки Папилома Вирус и генитални брадавици, Гонорея, Хламидия и др.

Много от тези инфекции и болести нямат видими симптоми, затова често преносителите посещават здравен специалист, когато вече инфекцията се е развила и лечението е по-трудно.

"Близо 30 000 са абортите всяка година, като над 2500 засягат всяка година момичета на възраст 15-19 г. Това са хиляди момичета, които трябва да бъдат в училище и в университета, да преживяват най-красивите моменти на радост и успехи. Прибавете и всички онези млади хора, които имат сексуално предавана инфекция и ще получите истинската картина на сексуалната култура в България", казва Божидар Цветков, председател на Български младежки форум. 

Заедно с българската фирма за презервативи TUXIDO, Български младежки форум ще проведе кампанията "Всичко е любов" за подобряване сексуалната култура сред младите хора в България.

За повече информация вижте информационната книжка на кампанията

На 1 декември, когато се отбелязва Световният ден за борба със СПИН, студенти и докторанти ще могат да гледат безплатно филма "Всичко е любов" в Културен център G8, от 18:00 ч. (билети на касата в киното).

На същия ден, от 9:00 ч. сутринта, ще бъде поставен информационен кът за сексуално здраве във фоайето на Университета по библиотекознание и информационни технологии - УниБИТ. Доброволци на Български младежки форум от цял свят ще предлагат безплатна информационна книжка, презервативи и анкета за сексуално
здраве на студентите. Кампанията ще продължи до 8 декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови