Вой на сирени в благоевградската спешна помощ в памет на проф. д-р Милан Миланов

OFFNews 17 юни 2023 в 16:40 2005 0

линейка

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Линейка

С вой на сирени и сведени глави дежурните в Центъра за спешна помощ в Благоевград почетоха паметта на на проф. д-р Милан Миланов, предава БГНЕС.

Проф. Миланов почина на 14 юни

В 14 ч. днес бе опелото на проф. Миланов в столичния храм "Рождество Богородично".

"Колеги, спешни медици, от ЦСМП и спешните отделения в страната, нека изпратим с минута мълчание и включени сирени нашия Учител и Защитник, Човека и Лекаря проф. д-р Милан Миланов. Опелото ще се състои от 14 ч. в София, кв. "Лагера", храм "Рождество Богородично". Поклон и светъл да бъде пътят Ви, Професоре", написаха колегите му във фейсбук страницата на Националната асоциация работещите в спешна медицинска помощ.

Проф. Милан Миланов е роден през 1945 г. в София. Завършва медицина през 1973 г. Професионалният му път започва по разпределение като лекар в Бърза помощ и анестезиолог в новосъздадения ОАРИЛ в Окръжна болница - гр. Сливен. През 1977 г. започва работа като анестезиолог-реаниматор и научен сътрудник в Централна реанимация с Операционен блок на РНПИСМП "Пирогов", където протича основният му професионален път в продължение на 40 години, заемайки позициите на завеждащ отделение и Началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

Проф. Д-р Милан Миланов е носител на орден „Стара планина“ – I – ва степен за изключително големите му заслуги в областта на здравеопазването, медицинската наука и практика в Република България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки