Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ВМА с покана да се включи в световната мрежа за лечение на ‘малките хора’

OFFNews 01 август 2019 в 15:30 3429 0

Снимка ВМА

Специалистите от Военномедицинска академия (ВМА) са поканени да се включат активно в мрежата от лекари от Европа и САЩ, които се борят с предизвикателствата при лечението на малките хора, съобщават от болницата.

Поканата е отправена от Кармен Алонсо, основател и координатор на испанската фондация АЛПЕ, която от години работи за каузата. 

Организацията помага в лечението на малките хора, като ги свързва с общност от различни специалисти – ортопеди, кардиолози, пулмолози, хирурзи и т. н. В мрежата участват изтъкнати лекари от Испания, Франция, Швейцария и САЩ.

Гостите от АЛПЕ се запознаха на място с програмата, по която ВМА лекува малките хора у нас. Между Академията и Националната организация „Малки български хора” е подписано второ споразумение. Благодарение на него, десетки пациенти от цялата страна се консултират с предимство в поликлиниката на болницата. Няколко от тях са оперирани успешно от ортопедите, уролозите и неврохирурзите на болницата.

„Малките хора имат възможност да контактуват директно с началника на поликлиниката д-р Иван Христев, както и с шеф-екипа в Спешна помощ. Готови сме да положим още усилия, за да предложим на тези пациенти най-добрата медицинска грижа”, изтъкна заместник-началникът по учебно-научната дейност полковник доц. д-р Георги Попов.

„За нас ще бъде интересно да контактуваме с колегите от Европа и заедно да решаваме сложни медицински казуси”, коментира поканата за сътрудничество колегата му полковник доц. д-р Владимир Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews