Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Виртуална болница консултира пациенти с коронавирус

OFFNews 06 ноември 2020 в 11:43 4292 0

Виртуална болница консултира пациенти с коронавирус. Над 120 лекари ще дават онлайн консултации на пациенти с положителен PCR тест през платформата Healee.

Целта е хората да получат квалифицирана здравна помощ, с няколко клика от домашния компютър или телефона си, без да се налага да бъдат посещавани от специалист у дома си.

За голяма част от заболелите с COVID-19, които имат леки или почти никакви симптоми, онлайн консултация с квалифициран специалист в Healee може да се окаже достатъчна. Тя обаче е изключително важна, за да се назначи правилното лечение, което ще избегне влошаване на състоянието на пациента.

Това ще подпомогне и здравната система и претоварените екипи на Спешна помощ.

„Във времена, в които достъпът до здравна помощ е затруднен, телемедицината е най-лесният и достъпен начин да се получи квалифицирана лекарска помощ. Понякога тя спасява човешки животи. В инициативата участват специалисти, които могат да помогнат на хората без спешна нужда от болнично лечение. Надяваме се да помогнем на всички, които имат нужда от лекарски грижи в този труден за страната момент“, казва един от основателите на Healee Йосиф Дишлиев.

„Всеки, който е с позитивен тест за COVID-19, има симптоми, не е в критично състояние и не се нуждае от спешна хоспитализация, е добре да направи онлайн консултация с висококвалифициран специалист в Healee.com, с който да обсъди състоянието и лечението си“, призовават лекарите.

В помощ на пациентите и здравната система са включени водещи медици от области като Пулмология, Вътрешни болести, Детски болести, Инфекциозни болести, Имунология, Микробиология, УНГ, Образна диагностика и др. Списъкът на всички лекари, предоставящи COVID-19 консултации може да бъде намерен тук.

Предимството на на виртуалната болница е, че пациентите и лекуващите ги лекари поддържат постоянна връзка помежду си, чрез видео и аудио консултации, чат и възможност за обмен на файлове, снимки, медицинска информация, независимо колко далеч се намират един от друг.

Платформата предоставя удобен избор на пациентите да се съветват с топ специалисти от над 30 специалности, без да се налага да пътуват до по-голям град или място с лечебно заведение.

Онлайн консултациите са заплатени, като в случай че пациентът избере консултация с конкретен специалист, цената е предварително определена от самия лекар и може да се види преди стартиране на консултацията.

Важно: консултациите от тази инициатива имат за цел да предоставят на пациентите достъп до квалифицирани специалисти, а диагностицирането на наличие на COVID-19 заболяване, е възможно само след тестване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews